Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

14470598 596299750542434 8182502566863482488 n
14470598 596299750542434 8182502566863482488 n
Pestra nedelja v Šentjanžu

Že tradicionalno je bila tudi letošnja zadnja septembrska nedelja v Šentjanžu pestra kot celo leto ne. Na trgu v Šentjanžu se je od jutranjih ur trlo tržničarjev, ki so svoje izdelke in pridelke postavili na prodaj na Šentjanški tržnici. Trud organizatorja, ki je bilo tudi tokrat Turistično društvo Šentjanž, je bil deloma poplačan z obiskovalci, ki bi si jih želeli še več.
Ob 8.30 se je na prijeten pohod podala skupinica pohodnikov, ki je na rudarski tematski poti Tk pav otvorila tretje gozdno okno na tej poti in v Sloveniji. Ideja gozdnih oken je namreč zrasla ravno v Turističnem društvu Šentjanž, ko jo je Cveta Jazbec pred tremi leti predstavila na dnevih turizma v Portorožu. Ravno te dni, na svetovni dan turizma, 27. septembra na pobudo Turistične zveze Slovenije številna društva po Sloveniji odpirajo tako imenovana »zelena okna«. Prav in pošteno je, da smo ponosni na to, da imamo prva tri okna ravno v Šentjanžu. Lepo povabljeni, da pogledate skoznje.
V nedeljo ob 11. uri pa smo tudi v organizaciji Turističnega društva Šentjanž in Zavoda MUK Qra iz Sevnice na Repovževi štali otvorili razstavo del, ki so nastala na letošnjem ArtEku Šentjanž, od 6.-10. julija v Peklu na Felicijanovi domačiji. Letošnje leto je bilo samih razstavljenih del na steni Repovževe štale nekoliko manj, kajti umetniki so ustvarjali na temo uporabne umetnosti in izdelali uporabne izdelke, ki sta jih Turistično društvo Šentjanž in Zavod MUK Qra postavila na prodaj na Šentjanški tržnici. Dogodka se je udeležil tudi podžupan Janez Kukec, ki je poudaril pomen tovrstnih dogodkov za naš kraj in občino Sevnica. ArtEko ideja se je letos razširila tudi na Kozjansko in tako je konec junija likovno manifestacijo ArtEko gostil tudi Grad Podsreda. Tako se je nedeljskega dogodka z veseljem udeležil tudi direktor Kozjanskega parka Hrvoje Teo Oršanič, ki je poudaril povezovanje med enako mislečimi in širitev ekoart razmišljanja tudi po drugih koncih Slovenije. Povabil je tudi na Grad Podsreda na obisk pregledne razstave del, ki so nastala na ArtEko shodih od leta 2011 dalje. Razstava bo na ogled do konca oktobra. Otvoritve razstave pa se je že tradicionalno udeležil tudi publicist in okoljevarstvenik Anton Komat, ki je v zahvalo za vso podporo in strokovno pomoč pri izvedbi ArtEko dogodkov iz rok Jerce Šantej in Petre Majcen prejel mlado drevo sevniške voščenke. Prijetno sončna in s pozitivno energijo nabita zadnja septembrska nedelja v Šentjanžu je tako imela marsikaj ponuditi in veseli smo, če ste bili del nas. Če vam tokrat ni uspelo ujeti prostega časa, da nas obiščete, pa najlepše povabljeni naslednje leto.

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.