Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozepuc@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

P1070519
P1070519
Pohod na Tk pav v okviru Posavskega festivala pohodništva

V soboto, 13. junija 2015 zjutraj smo se zbrali na Vidmu pri vstopni tabli na rudarsko tematsko pot Tk pav, ki je nastala pred tremi leti kot posledica trdega dela članov Turističnega društva Šentjanž. Ljudje dobre volje in polni pričakovanj smo se okrepčali s slastnimi češnjami in Cvetinmajstrom ter se po uvodnem pozdravu podali na pot. Gozd nas je pričakal v vsej svoji zeleni lepoti.

Pri opisnih tablah nam je Cveta Jazbec pripovedovala o zgodovini dnevnega kopa Tk pav in nas opozorila na naravne lepote, ki nas v Tk pavu obdajajo. Približno polovica pohodnikov je bila na Tk pavu po dolgih letih prvič, nekateri celo prvič nasploh. Pri Črni mlaki smo se že tradicionalno okrepčali s slastno Milenino pašteto namazano na domač kruh. Po prijetnem kramljanju smo pot nadaljevali mimo izvira stoletne vode in vzpenjače do Krmelja. Ob osvežujoči Hinji smo se naposlušali žuborenja vode, ki je delovalo še kako osvežilno za nadaljevanje poti po gozdni poti proti Šentjanžu. Krog smo zopet sklenili pri Gromovih v Šentjanžu, kjer nam je Jože odstopil prostor v hladni senci. S kozarčkom vina smo zaključili letošnji nepozaben pohod na Tk pav, ki zagotovo ni bil zadnji letos in snovali načrte za nadgradnjo doživetij na Tk pavu, ki jih članom Turističnega društva Šentjanž ne manjka. Pohodniki so uživali in nam zagotovili, da se nam pridružijo tudi prihodnje leto, če ne že prej. Si lahko organizator želi sploh še kaj več? Upamo, da se nam v prihodnosti pridružiš tudi ti. Dobrodošel!

Petra Majcen

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šenthanž v živo

QRA Sevnica

QRA logo

Lepote Šentjanža

vinograd-jeseni.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2019. Vse pravice pridržane.