Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozkopuc66@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

P1070500
P1070500
13. Pohod po Krekovih stezicah

Tretjo soboto v letošnjem maju nam vreme ni ravno prizanašalo, a po vremensko slabem jutru, se je rodil lep dan. Okoli 25 pohodnikov od blizu in daleč se nas je po okrepčilu s Šentjanškimi kolački, Cvetinmajstrom in Metinim zeliščnim čajem podalo na 13. Pohod po Krekovih stezicah, ki je tudi letos potekal v okviru Posavskega festivala pohodništva.

Najbolj strm in tudi najbolj naporen je bil vzpon proti Leskovcu. Po kratkem počitku in nekaj besedah turističnega vodnika Zdravka Remarja v Murnicah, smo pot nadaljevali proti Leskovcu, kjer nam je Zdravko pričaral lepote najlepše hribovske vasice 2005 in nam nakazal v meglo zavit razgled. Pot nas je vodila proti Brunku. Že kar prijetno utrujeni smo se pri družini Skoporc - Zavrl najedli še tople ocvirkove potice ter napili čaja pa tudi kakšen kozarček rujnega seveda ni izostal. Da je bilo vzdušje še bolj prijetno nam je na harmoniko zaigral Skoporčev ata, kasneje pa se je opogumil tudi eden od pohodnikov. Ob zvokih domače glasbe smo celo zaplesali. Z Brunka navzdol smo se odločili, da letošnjo traso zaradi blatne poti nekoliko skrajšamo. Tako smo jo preko Zdevnega mahnili proti Šentjanžu, kjer smo naš letošnji pohod sklenili. Bilo je prijetno, domače in spet nepozabno. Kdor je pri nas že kdaj bil, se zagotovo spet vrne. Vabimo, da se nam v bodoče pridružite tudi vi!

Petra Majcen

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šenthanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.