Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozepuc@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

Prijava

04
04
Srečanje posavskih upkojencev na pohodu v Šentjanžu

V sklopu projekta Popotnik, ki ga vodi CPT Krško, poteka tudi festival pohodništva v Posavju. Eden od pohodov, ki se je oglaševal kot pohod po Pušelcu Dolenjske, se je zgodil v torek, 21. maja.2013

Na povabilo in pod pokroviteljstvom DU Šentjanž, gostilne Repovž, Sadjarstva Brečko in podjetja Armat,  je potekal pohod in druženje posavskih upokojencev. Zbralo se je okoli 190 pohodnikov iz vseh občin v Posavju. Pot je bila strasirana po obronkih Šentjanža. Odšli smo izpred gostilne Repovž, kjer so nam postregli s čajem, članice DU Šentjanž so poskrbele za sladke dobrote iz krušne peči. Po predstavitvi smo se podali proti Gaju in nato na Hom, kje nas je gostoljubno sprejela družina Brečko  s svojimi sladkimi dobrotami in jabolčnim sokom.  Zadovoljni pohodniki smo nadaljevali do Brinja,kjer smo imeli zaključek pohoda. Tu nam je družina Repše prijazno ponudila prostor pod kozolcem  ter  nas postregli  z dobrim cvičkom. Druženje  v tako idiličnem ambientu je bilo enkratno in pohodniki so zadovoljni odšli iz Pušelca Dolenjske. 

Za DU Šentjanž: Cveta Jazbec

temperatura

Birna vas - Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

QRA Sevnica

QRA logo

FB prijatelji

Lepote Šentjanža

cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2018. Vse pravice pridržane.