Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Zmagovalna ekipa OLMN Mokronog-Trebelno
Zmagovalna ekipa OLMN Mokronog-Trebelno
Aktivnosti ŠD Šentjanž 2014-2015

ŠD Šentjanž je bilo uspešno in aktivno tudi v pretekli sezoni. Članska in veteranska ekipa sta se uspešno udeležili vseh načrtovanih tekmovanj in tudi leto 2014 zaključilo z novimi pokali in priznanji. Veteranska ekipa je že četrto leto zapored sodelovala v veteranski nogometni ligi, ki se izvaja od meseca aprila dalje. Trenutno moštvo zaseda četrto mesto, je še v boju in ima odprte možnosti za preboj med prve tri ter osvojitev lovorike.

Članska ekipa je tekmovala v zimski ligi OLMN Mokronog-Trebelno, ki se je izvajala od meseca novembra do začetka aprila. V tekmovanju je sodelovalo 16 ekip, zato je bilo slednje razdeljeno na 1. in 2. ligo. Prva je bila kvalitetnejša od druge, kot lanski zmagovalci smo tako nedelje igrali v močnejšem razredu. Ekipe so prihajale iz območja Mirnske doline vse do Trebnjega. Odigrali smo kar deset tekem in le z enim neodločenim rezultatom zasedli prvo mesto pred tekmeci iz Krmelja in Mokronoga. Dosegli smo 44 zadetkov, prejeli pa jih le deset, kar nam je prineslo tudi pokal za najboljšega vratarja, ki ga je prejel Drago Mrgole iz okolice Mokronoga, ki že nekaj let uspešno stoji med vratnicama pri članski ekipi. Prehodni pokal zimske lige tako že drugo leto zapored ostaja v Šentjanžu, saj je bila zmaga ponovitev lanskega uspeha na kar smo zelo ponosni.

Letno ligo smo tudi letos odigrali v Sevnici, kjer je sodelovalo kar 17 ekip, ki so svoje moči merile od septembra 2014 do junija 2015. Igrali smo ob sobotah, včasih pa tudi oba dneva med vikendom. Igranje se je izvajalo na igrišču v Sevnici pri bazenu. Na koncu nam je zmanjkalo malce športne sreče in smo po izenačeni končnici pristali na šestem mestu. Z izidom smo dokaj zadovoljni, saj je bilo tekmovanje zares izenačeno in kakovostno.

V mesecu marcu je potekala splošna čistilna akcija, v kateri vestno sodelujemo vsako leto. Naše območje čiščenja sta bila Osredek in Gabrska gora. Na čiščenje se, kot se za športnike spodobi, odpravimo peš in poberemo vse odpadke, ki jih opazimo. Vsakoletno intenzivno čiščenje tako zmanjšuje tudi količino smeti, ki jih poberemo. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas med potjo okrepčali z osvežilno pijačo.

Cilji za prihodnjo sezono ostajajo enaki. Uspešno udejstvovanje v vseh tekmovanjih tako veteranske kot članske ekipe ter udeležitev kakšnega izmed poletnih turnirjev, ki potekajo v širši okolici.

Skozi celotno zimo se je tudi letos izvajala rekreacija v telovadnici OŠ Šentjanž. Igrala sta se nogomet in košarka. Rekreacija je načrtovana tudi za prihodnjo zimsko obdobje. ŠD Šentjanž bo novih moči v letošnjem letu zagotovo vlila najnovejša pridobitev celotnega kraja, ki je trenutno v izdelavi in bo pomenila kakovostnejše in lažje treninge nogometni ekipi ter tudi ostalim rekreativnim oblikam. Vsi se zelo veselimo nove telovadnice.

Matej Repovž

Čistilna akcija 2015

Čistilna akcija 2015

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.