Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

sd
sd
Uspehi v nogometu Športnega društva Šentjanž

Sodelovanje Športnega društva Šentjanž v 1. občinski ligi je tudi letos potekalo na način prejšnjih let. Ker smo v prvi ligi že drugo leto zapored, liga pa je izjemno močna, smo si postavili dva cilja. Prvi cilj smo poimenovali obstanek v prvi ligi tudi v naslednji sezoni, drugi pa je bil zastavljen malce višje, saj smo načrtovali uvrstitev med prvih pet mest.

Letna liga se deli na dva dela, spomladanski in jesenski del. Spomladanski del je potekal od 25. marca do 8. junija, nato pa je prišel na vrsto vsakoletni trimesečni premor. Spočiti in polni energije smo se «zagnali» k zastavljenim ciljem jesenskega dela lige, ki se je izvedel od 1. septembra do 27. oktobra.

Igranje se je večinoma izvajalo na igriščih v Sevnici pri bazenu ter v Tržišču, saj iz bližnje okolice teh lokacij prihaja največ ekip, igralo pa se je tudi na Studencu in Bregu. Ekipe so tako izenačene, da lahko vsako tekmo izgubiš ali zmagaš, nepredvidljivost pri igri je vedno prisotna. Spomladanski del smo tako zaključili na predzadnjem devetem mestu, saj smo si po 9-ih odigranih tekmah priborili le 8 točk. V jesenskem delu smo stopnjevali formo, bili deležni tudi sreče, ki nam je prej manjkala ter izgubili le dve tekmi, vse ostale pa zmagali. Tako smo v drugem delu osvojili kar 21 točk od 27 možnih in se na koncu uvrstili na nehvaležno četrto mesto. Kakorkoli, izpolnili pa smo le oba zadana cilja.

Sodelovali smo tudi v pokalnem tekmovanju, kjer smo v drugem krogu nesrečno izpadli proti kasnejšim pokalnim prvakom, saj smo v zadnjih minutah izgubili dobljeno tekmo, ki smo jo sicer prej ves čas nadzorovali. Udeležili smo se tudi nekaj turnirjev, kjer pa nam je tudi vedno zmanjkalo malce sreče, da bi posegli po najvišjih mestih. Tako smo na Mirni in v Šentrupertu izpadli v četrtfinalu, na Studencu in v Šentjerneju pa že v skupinskem delu, saj sta bila turnirja izjemno močna; udeležili so se ga namreč  tudi člani slovenske reprezentance. Udeležili smo se tudi dveh zimskih lig v Sevnici in Mokronogu. V Sevnici je liga potekala od 24. novembra do 23. februarja.

Zimska liga je bila sestavljena iz desetih ekip, mešanice prve in druge lige. Odigrali smo 9 tekem, kot edina ekipa ostali neporaženi in ligo zaključili s sedmimi zmagami ter dvema remijema, kar je na koncu zadoščalo za prvo mesto s točko pred drugim in dvema točkama naskoka pred tretjim mestom. Podatek dokazuje, da je bila liga izjemno izenačena.

Zimske lige v Mokronogu, ki je potekala od 25. novembra do 17. marca, smo se letos udeležili prvič. Večji del lige smo prebili na prvem mestu, nato pa predzadnje kolo izgubili in udejstvovanje zaključili na drugem mestu. Liga je bila sestavljena iz različnih ekip okolice Mirnske doline, Mirne, Šmarjete, Trebelnega, Trščine, Šentruperta in bližnje okolice. Z udejstvovanjem v zimskih ligah smo izjemno zadovoljni, saj smo tukaj unovčili vse izkušnje, ki smo jih pridobili v letih igranja, sploh pa izkušnje iz zadnjih dveh let odkar nastopamo v prvi ligi.

Športno društvo Šentjanž premore tudi aktivno veteransko ekipo, ki igra na umetni travi in letos že tretjič zaporedoma sodeluje v veteranski ligi v Sevnici ter se tudi redno udeležuje turnirjev, ki so namenjeni njim in njihovi konkurenci.

Za prihodnje leto si tako postavljamo nove cilje, ki so: obdržati mesto med prvimi petimi ekipami v prvi ligi, kar bo letos še težje, saj se liga okrepi; sodelovati v pokalnem tekmovanju in zimskih ligah; doseči kakšen vidnejši rezultat na turnirjih, ki se jih nameravamo udeležiti.

Matej Repovž, član ŠD Šentjanž

sd 1

sd 1

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

puslc_dolensjke.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.