Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

111let 3
111let 3
Praznovanje 111-letnice PGD Šentjanž

V soboto, 1. septembra, smo šentjanški gasilci praznovali 111-letnico delovanja društva. V ta namen smo organizirali slovesnost, med katero smo prevzeli novo gasilsko vozilo GVM-1 za prevoz moštva, VW Transporter NS DMR 2.0 TDI 4M. Na slovesnosti so poleg domačih gasilcev sodelovali tudi gasilci sosednjih gasilskih društev. Navzoče so pozdravili: predsednik društva Boštjan Repovž, ki je spregovoril o projektu nabave novega kombija, predsednik sveta KS Šentjanž Boštjan Krmelj, ki se je ponovno dotaknil pomena gasilcev v kraju in pohvalil njihovo pripravljenost, ter predsednik GZ Sevnica. Vincenc Knez, ki se je dotaknil vloge društva v okviru delovanja GZ Sevnica. Osrednji govornik na slovesnosti je bil župan občine Sevnica Srečko Ocvirk. Iz govora je bilo zaslediti, da smo šentjanški gasilci na pravi poti. Nenehna skrb za sodobno opremo, izobraževanje in usposabljanje članstva je pogoj za učinkovito in uspešno opravljanje poslanstva. Sledil je prevzem vozila. Ključ je prvi prevzel poveljnik GZ Sevnica Gašper Janežič, nato je potoval iz rok v roke prisotnih botrov do poveljnika in botra Jožeta Lazarja. Botrstvo kombiju so obljubili: Andrej Repše, Ivan Orešnik, Aleš in Andrej Prijatelj ter Jože Lazar. Sledil je blagoslov, ki ga je opravil župnik Janez Cevec.
Za novo vozilo za prevoz moštva, ki je bilo predano namenu, je bilo potrebno zbrati 40.398 evrov. Za uspešno izpeljavo projekta se je potrebno zahvaliti Gasilski zvezi Sevnica in poveljniku Gašperju Janežiču, Občini Sevnica in županu Srečku Ocvirku, svetu KS Šentjanž in Boštjanu Krmelju. Največja zahvala pa gre botrom za izkazano plemenito dejanje pri podpori našega projekta.
Po slovesnem prevzemu kombija smo vse prisotne gasilce in goste pogostili z okusnim golažem, ki sta ga skuhala Zvone Ribežl in Dušan Stopar. Meso so darovali lovci lovske družine Šentjanž in Jože Lazar, čebulo pa Marko Repše. Domač kruh so prispevale Tina Starina, Duška Zavrl in Marjetka Florjančič. S kozarčkom cvička nas je pogostil Stane Erman. Ob tej priložnosti se moram vsem še enkrat najlepše zahvaliti. Sledila je veselica z Ansamblom bratov Poljanšek.
Spoštovane krajanke, krajani, prijatelji gasilstva, najlepša hvala za vso podporo. Vaša prisotnost na naših prireditvah nam daje novih moči in nov zagon za delovanje, kajti tako množičen obisk in nasmejani obrazi ter spodbudne besede, ki sem jih bil deležen na prizorišču so zagotovo potrditev našega uspešnega dela.

PGD Šentjanž

111let 2

111let 2
111let 1
111let 1

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.