Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

20160904 074132
20160904 074132
Potepanje po Jugi

Kot običajno, smo tudi letos v organizaciji moto kluba Junci izpeljali glavno klubsko vožnjo motoristične sezone.
Tokrat smo se prve dni septembra odpravili na raziskovanje Bosne in Črne Gore. V skupini devetnajstih motoristov in motoristk smo v štirih dneh odvozili okoli 1600 kilometrov. Po celodnevni vožnji prvega dne, smo pozno popoldne prispeli v Sarajevo. Seveda smo se odpravili v center mesta, na sprehod po znameniti Baščaršiji, kjer smo si privoščili tudi tradicionalne jedi iz žara. Naslednji dan smo nadaljevali proti Črni Gori in se mimo Pivskih jezer povzpeli preko Trse v Nacionalni park Durmitor. Popoldne smo imeli čas še za ogled mosta na Đurđerviča Tari, ki se razteza nad reko, ki je 172 metrov nižje pod mostom. Najpogumnejši, so se drznili celo spustiti po Zip Line-u preko kanjona na drugo stran. Nacionalni park Durmitor je nasploh zelo lep in velik. Najvišji asfaltirani prelazi se nahajajo skoraj na 2000 metrov nadmorske višine. Tretji dan smo potepanje po črnogorskih hribih in kanjonih nadaljevali v smeri jadranske obale proti hrvaški, ter se za eno noč zadržali na morju v Vodicah. Po treh dneh vožnje je bila osvežitev v morju zelo dobrodošla. Četrti dan smo se usmerili severno proti Sloveniji. Ustavili smo se še na osvežitev pri slapovih reke Zrmanje, ter nato potovali mimo Plitvičkih jezer proti Karlovcu. Mejo smo prečili v Metliki in se čez Gorjance vrnili v Šentjanž.
V veliko veselje nam je, da je bila skupina dobre volje in vedno nasmejana. Vsak član posebej s svojim karakterjem prispeva, da se imamo vedno tako dobro. Po štiridnevni vožnji smo nabrali veliko kilometrov in novih izkušenj na cesti. Ravno te nam lahko pomagajo, da smo v prometu bolj varni udeleženci. Na koncu pa je vedno najpomembneje, da smo se vsi srečno in brez zapletov tudi vrnili domov.
Predsednik MK JUNCI, Roman Bale

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

vinograd-jeseni.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.