Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozkopuc66@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Konjic1
Konjic1
Izlet v Bosno

V petek, 18. 9. 2015, smo se motoristi MK Junci ob 13:00 zbrali na avtobusni postaji v Šentjanžu in se odpravili na pot po Bosni. Slovensko mejo smo prečkali na mejnem prehodu Slovenska vas in se peljali po hrvaški avtocesti vse do meje z Bosno pri Novski. Po ne kratkem čakanju na meji, smo pot nadaljevali mimo Banja Luke v dolino reke Vrbas, kjer smo se tudi ustavili in si ogledali to prečudovito sotesko.

Po ogledu smo skočili nazaj na motorje in se odpeljali proti Jajcu. Tu smo se dodobra najedli in se dogovorili  za prenočišče.

Naslednje jutro smo zgodaj nadaljevali pot, saj smo imeli še veliko v načrtu. Peljali smo se do slapa reke Vrbas in Pive,  tudi tu smo občudovali lepote narave. Po ogledu slapa smo se odpravili proti Konjicu kjer smo si nameravali ogledati Titov atomski bunker, ki pa je bil na žalost zaprt. To nam ni vzelo dobre volje in po pogovoru s tamkajšnjimi vojaki smo se odločili  pot nadaljevati v Jablanico na ogled porušenega mostu iz bitke na Neretvi. Po ogledu smo se odpeljali proti nacionalnem parku Blidinje, ki je zares čudovit. Tu smo naključno naleteli na dirko offroad avtomobilov, na kateri smo tudi kratek čas ostali in si ogledali del 'predstave'. Nato nas je pot peljala čez Posušje do predmestja Livna, kjer smo tudi prenočili. Pred nočnim počitkom pa smo se odpravili na ogled mesta in na večerjo.

Tretji, zadnji dan smo se zbudili v deževno jutro. Oblekli smo si dežne obleke in se odpeljali po Livanjski dolini proti Drvarju, Bihaču in domov. Domov smo prišli v poznih popoldanskih urah z nekaj čez 1000km prevoženimi kilometri. 

Izleta se je udeležilo 12 motoristov. Nad prijaznostjo ljudi, lepotami pokrajine in njihovimi lepimi cestami smo bili navdušeni. Ker pa je bil bunker zaprt, bomo izlet naslednje leto ponovili.

Janko Koprivec 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šenthanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center_sever.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.