Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSCN3510
DSCN3510
Mažorete iz Šentjanža so se uvrstile na evropsko prvenstvo

 V soboto 13. in v nedeljo 14. maja je v Laškem v športni dvorani Tri lilije potekalo 3 odprto državno tekmovanje Mažoretne zveze Slovenije. Gostile so ga Laške mažorete. 

Na tekmovanju se je v dveh dneh predstavilo veliko društev iz celotne Slovenije. Tekmovanje je potekalo v večih starostnih skupinah in v različnih kategorijah. Predstavnice Mažoretnega društva Šentjanž (MADŠ) okrepljene s predstavnicami iz Tržišča, Mokronoga in Trebelnega so tekmovale v kategorijah cici korak, pom-pon kadet in prvič palica kadet. 

V soboto so se predstavile najprej najmlajše mažorete s prvim korakom in cici korakom, nato še pari ter solo plesalke. Šentjanške mažorete so v skupini cici korak osvojile odlično srebrno medaljo, kar je za punce in trenerko potrditev da dobro delajo in so na pravi poti, da uspeh ne izostane. 

V nedeljo pa je potekalo tekmovanje skupin, kar predstavlja vrhunec takega tekmovanja. MADŠ se je predstavilo v kategoriji pom-pon kadet in sicer že drugič, kjer so  s tretjim mestom ponovile lanski uspeh, in so si tako ponovno pridobile vstopnico na EP, ki bo letos prav tako v Laškem. Glede na bližino ste lepo povabljeni, da pridete spodbujat naša dekleta. 

Prvič pa so se dekleta prestavile v skupini kadet palica. To kot skupin trenirajo komaj nekaj mesecev, zato je bil nastop že sam po sebi uspeh. Punce so na premiernem nastopu dosegle 10. mesto. 

Naša predsednica društva Sara Sotlar pa se je prvič preskusila tudi kot sodnica.

Skupno so na državnem tekmovanju nastopile s petimi točkami, ter društvu priplesale srebrno in bronasto medaljo. Čestitamo. Vzdušje v dvorani je bilo enkratno, kar je še pripomoglo k dobremu nastopu. V Laškem smo preživeli dva čudovita dneva, ki so jih dekleta iz različnih društev popestrila z enkratnimi nastopi, zadovoljstvo občinstva in uspehi pa so dodatna motivacija za nadaljnje delo .

Uvrstitev na EP pa je priznanje tako za dekleta kot tudi trenerko Saro, ter za starše punc, ki jih podpirajo tudi kadar ne gre vse tako kot bi moralo. 

Čestitamo in želimo puncam in trenerki še veliko uspehov na vseh področjih. 

H.M.

 

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

vinograd-jeseni.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.