Kažipot

  Iskanje

  Povabilo

  Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozkopuc66@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

  FB prijatelji

  66888
  66888
  Legende na sevniškem gradu

  19.04.2018 je bilo v Mosconovi galeriji na Gradu Sevnica odprtje likovne razstave umetnice Elene Sigmund z učenci »Legende« v soorganizaciji KUD Budna vas.

  Razstava je postavljena tako, da se gledalec v prvem galerijskem prostoru najprej seznani z serijo slik poimenovanih »Legende«, v ostalih prostorih pa so razstavljena učna in ustvarjalna dela učencev Male Akademije (učni program pod mentorstvom in vodstvom Elene Sigmund) . Z umetnico so se razstavili Marcel Kajtna (10 let), Emilija Sigmund (3 leta), Hana Erman (18 let), Vita Rogelj (18 let), Neža Musar (14 let), Julija Kermc (11 let), Aleksandra Sigmund Kranjc (11 let) in Klara Sonc (12 let).

  Serija »Legende« predstavlja 9 velikih osebnosti družbe, ki tako ali drugače spreminjajo sedanji svet. Tema in ideja serije nadaljuje razmišljanje slikarke iz prejšnjih opusov (Sonce vstaja nad miti in Bojanove zgodbe), kjer je Elena raziskovala preteklost. Sedanja serija »Legende« odkriva ogledalo sedanjosti. Razstavljena dela so: Elizabeta ll, Vladimir Putin, Paul McCartney, Steve Jobs, Dalai Lama, Mikhail Kalashnikov, Karl Lagerfeld, Zaha Hadid, Mark Zukerberg. Zadnja (10) slika predstavlja slikarkin avtoportret, kot posameznika, ki opazuje sedanjost.

  Kulturni program so oblikovali udeleženci razstave z igro na citrah- Klara Sonc, petje ob spremljavi klavirja- Vita Rogelj in ostali so recitirali pesmi pesnice Marije Bajt. Program je bil obogaten z učenci glasbenih šol GŠ Laško – Radeče (mag. Neva Marin Hafner) in GŠ Sevnica (Franci Lipovšek, prof). Razstava bo na ogled do 17. 06. 2018.

  Za Kulturno umetniško društvo Budna vas Elena in Franci Sigmund.

   

  temperatura

  Šentjanž

  Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

  Birna vas

  Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

  Slika v živo

  Šenthanž v živo

  LOGO I FEEL SLOVENIA

   

  logo TZS

   

  Logo QRA

  Lepote Šentjanža

  razkosna_zelena_pokrajina._jpg.jpg

  www.sentjanz.si

  Copyright © 2019. Vse pravice pridržane.