Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Art Lipa razstavlja na Gradu Sevnica
Art Lipa razstavlja na Gradu Sevnica
Art Lipa razstavlja na Gradu Sevnica

 Na Valentinov dan, 14. februarja, v stari galeriji Gradu Sevnica, je bila otvoritev slikarske razstave likovne sekcije Art Lipa KUD Budna vas, ki jo vodi profesorica likovne pedagogike Elena Sigmund. Pod njenim vodstvom so ustvarjalci skupine pred dvema letoma začeli pridobivati veščine kompozicije, slikanja in risbe. Pri ustanovitvi KUD Budna vas je skupina slikarjev stopila v društvo kot samostojna sekcija in izbrala za svoje ime slovensko drevo - lipo. Kakor je dejala mentorica Elena Sigmund pri predstavitvi likovne sekcije številnim obiskovalcem grajske galerije, so z njenimi člani  prešli prve stopničke v slikarski umetnosti, od postavitve roke in metode viziranja, do zakonov perspektive in konstruktivne analize oblike. Spoznali so več  slikarskih tehnik in delo z različnimi materiali.

Svoja učna in ustvarjalna dela so na ogled postavili: Mojca Musar, Marija Oven, Gordana Dobriha, Suzana Sotlar, Franci Sigmund in Irena Zgonc. Skupaj z ustvarjalci so razstavljali tudi najmlajši člani: Aleksandra Sigmund Kranjc, Neža in Matija Musar. Otvoritveni program je vodila Veronika Sigmund, ki je tekoče predala občinstvu lepe misli o ljubezni do rodnega jezika in kulture, saj se je otvoritev zgodila v mesecu slovenske kulture.

Otvoritveni program so bogato oblikovali člani KUD Budna vas. Prisluhnili smo pesnicam Evi Keber, Mariji Bajt in Marjetki Erman. Dve pesmi pa so zapele tudi ljudske pevke Solzice, ki so na letošnji osrednji sevniški občinski slovesnosti ob kulturnem prazniku prejele bronasto Prešernovo plaketo za svoje petnajstletno delovanje. Na otvoritvi sta obiskovalce nagovorila tudi sevniški župan g. Srečko Ocvirk in predsednica društva KUD Budna vas Magda Sigmund. Slikarska razstava je na ogled v sevniškem gradu do 11. marca 2013. Vabljeni.

Foto in besedilo: F.S.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center_sever.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.