Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

09
09
Drugi Šentjanški kulturni večer

Na drugi poletni dan se je v soboto, 22. junija 2013, v Šentjanžu na trgu odvijal drugi Šentjanški kulturni večer. Namen večera je, da se na prireditvi predstavijo domačini, ki imajo radi glasbo in lepo slovensko besedo. V našem kraju je kar nekaj ljudi, ki piše zelo lepe pesmi. Ga. Marija Bajt je v pesmih razmišljala o kresnem večeru in naši domovini, g. Umek Gustelj o cvičku. Slišali smo tudi pesmi o slovesu in večni temi - ljubezni, ki sta jih napisali ga. Renata Kuhar ter ga. Marjetka Erman. O radosti in lepotah pšeničnega polja sta govorili pesmi, ki jih je napisala ga.Eva Keber. Odlični mali pesniki so tudi učenci OŠ Milana Majcna Šentjanž, ki so svoje pesmi izdali v knjižici z naslovom Naše zvezdice.

Zaradi  želje po druženju in veselja do petja imamo v našem kraju veliko pevskih skupin. Pušeljc Šentjanža nam je zapel ob zvokih harmonike. Ljudske pevske solzice so letos praznovale 15 let delovanja. Prisluhnili smo pesmi Me solzice, ki jo je napisala ga. Marija Bajt in ljudski pesmi Ena ptička priletela. Šentjanški jurjevalci, ki so hkrati tudi pevci Društva vinogradnikov Šentjanž nas vedno razveselijo z veselimi ljudskimi pesmimi. Septet Fortuna pa najbolj uživa v petju  slovenskih in tujih popevk. Predstavil se nam je tudi številčni Župnijski zbor in zelo uspešen otroški pevski zbor OŠ Milana Majcna Šentjanž, ki je letos na regijskem tekmovanju v Trebnjem prejel srebrno priznanje.

Zaigrali so nam tudi mladi fantje, ki odlično igrajo na harmoniko: Luka Repše, Nejc Zupan in Klemen Žonta.

Ob koncu prireditve, kjer je bilo okoli 80 nastopajočih, smo vsi skupaj zapeli še Šentjanško faro. Rdeča nit prireditve je bila preteklost kulturnega dogajanja v našem kraju, ki je bila tako pestra kot je sedanjost. Šentjanški jurjevalci in Kulturno društvo Milana Majcna Šentjanž pa bo poskrbelo, da se bomo vsi tisti, ki nam kultura nekaj pomeni zopet srečali naslednje leto.

J.P.

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

razkosna_zelena_pokrajina._jpg.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.