Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

7
7
Zimski čas Društva prijateljev mladine Šentjanž

V začetku zimskega časa smo člani našega društva vabili otroke na božično – novoletne ustvarjalne delavnice v prostore osnovne šole. Udeležilo se je nekaj več kot 30 otrok. Ustvarjali smo iz odpadnega materiala – plutovinastih zamaškov, ki so nam jih priskrbeli v gostilni Repovž in iz katerih smo izdelovali jelenčke Rudolfe; iz volne in papirnatih tulcev smo naredili okraske za novoletno jelko, ker pa je bil adventni čas tik pred vrati, smo iz papirja izdelali tudi adventne venčke, ter krasili papirnate smrečice z raznobarvnimi bleščicami.

Staro leto smo zaključili s prihodom dedka Mraza. Najprej je prišel v vrtec, kjer so se ga otroci zelo razveselili. Za dobrodošlico so mu zapeli pesmice, nato pa je vsakemu dal darilo in z otrokom poklepetal. V šolski telovadnici pa smo si lahko med čakanjem na dedka Mraza ogledali lutkovno predstavo Trije prašički, v izvedbi Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica. Tudi tja je dobri mož prinesel cel kup daril in jih razdelil med otroke. Obdarili smo preko 130 otrok in jim polepšali veseli december.
Na pustno soboto smo se z najboljšimi močmi trudili, da bi odgnali zimo. A ker je tokrat zamujala s prihodom, smo ji dovolili, da še malo ostane. Kljub temu smo se podali na pustno povorko po kraju v spremstvu harmonikaša Žige, v kulturni dvorani pa nas je pričakala Tinka Šminka in nas nadaljnjo uro zabavala s svojimi norčijami. Pustne maske smo pogostili s krofi in sokom, najmlajše smo razveselili tudi s pisanimi baloni. Tudi tokrat smo se člani društva našemili v maske – za kratek čas smo bili kavbojke in kavboji.
Hvala vsem za kakršnokoli pomoč in hvala vsem, ki se udeležujete naših dejavnosti in nam s tem izkazujete podporo.
JK

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.