Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSCN9666
DSCN9666
Otvoritev učnega čebelnjaka in zasaditev lipe

V Šentjanžu je bil v sredo 22.4.2015 predan namenu nov čebelnjak, ki bo služil spoznavanju dela čebelarja.

Pobudnik postavitve učnega čebelnjaka je bilo Čebelarsko društvo Šentjanž, ki je v lanskem letu praznovalo 30-letnico delovanja, v letošnjem šolskem letu pa je na OŠ Šentjanž ponovno zaživel čebelarski krožek, ki ga obiskuje 30 učenk in učencev, vodi pa ga članica šentjanškega čebelarskega društva Lidija Martinčič.

Trenutno je v novem čebelnjaku ena čebelja družina, ki pa se ji bo zagotovo kmalu pridružila še kakšna. V bližini lično urejenega čebelnjaka, ki je bil postavljen s pomočjo donatorjev, je predviden še t. i. medeni vrt z zdravilnimi rastlinami.

Otvoritev so s kulturnim programom pospremili osnovnošolke in osnovnošolci ter šentjanški ljudski pevci, mnogo prijaznih in spodbudnih besed pa so namenili obiskovalkam in obiskovalcem tudi gosti - predsednik Čebelarskega društva Šentjanž Ciril Kolenc, predsednik regijske čebelarske zveze Tone Koželj, predstavnik Čebelarskega društva Sevnica Miha Metelko, ravnateljica OŠ Milana Majcna Šentjanž Marija Brce in sevniški župan Srečko Ocvirk, ki je v bližini zasadil lipo ob dnevu Zemlje. Novo pridobitev v Šentjanžu je blagoslovil domači župnik Janez Cevec. Prisotni pa so bili veseli, da je v kraju spet čebelnjak, čeprav na novi lokaciji. "To pomeni, da se bo tradicija čebelarjenja nadaljevala," je dejal eden izmed prisotnih, ki se je nato z nostalgijo spominjal nekdanjega, starega čebelnjaka, ki pa ga ni več.

Vir: posavje.info

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center_sever.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.